Ingredienser:
|
|
Lasagneplader – ca. 15-18 stk. 800 g hakket oksekød 2 ds. hakkede tomater 1 lille dåse koncentreret tomatpure 2 hakkede løg Hvidløg efter smag 1-2 revede gulerødder 1 bouillonterning (Fx Knorr oksebouillon) ¾ liter vand evt. 1 tsk. sukker (fremhæver smagen) Salt efter smag ½ dl rasp |
|
Sådan gør du:
|
|
Det hakkede kød brunes i gryde uden fedtstof. Hakket løg, hvidløg og revet gulerod tilsættes og simrer ca. 5 min. Herefter kommes tomatpure og hakkede tomater i sammen med bouillonterning og vand. Koges op og simrer endnu 5 min. Smages til med sukker og salt til sidst. Herefter laves bechamelsaucen (se anden opskrift). Tag en stor form/ildfast fad og kom en smule kødsauce i bunden. Læg et lag lasagneplader ud og herefter et lag kødsauce og et lag bechamelsauce. Læg igen et lag lasagneplader og kødsauce samt bechamelsauce. Beregn 3 lag lasagneplader og slut af med kødsauce og bechamelsauce. Drys med rasp. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 35-40 min. Serveres med en stor skål salat eller råkost. Der er nok til en stor familie eller hvis børnene har venner på besøg. |
|