Ingredienser:
|
|
Ca. 30 stk. 15 g gær 3 dl lunken vand 1,5 spsk. olie – evt. rapsolie 2 tsk. salt ca. 450 g hvedemel Evt. 1 tsk. tørret oregano 1 lille dåse koncentreret tomatpuré 1 pk. skinke i strimler |
|
Sådan gør du:
|
|
Tænd ovnen på 200 grader, eller 180 grader varmluftsovn. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i ca. 40 min. Del herefter dejen i 2 dele, som hver rulles ud til en stor firkant (ca. 20×30). Smør koncentreret tomatpuré ud over hele fladen. Drys med oregano og fordel skinken ovenpå. Rul sammen til en roulade på den lange led. Der skæres skiver på ca. 2 cm, som sættes på bageplade med bagepapir – tryk sneglede lidt flade. Sneglene efterhæver i ca. 20 min, kommes i forvarmet ovn og bages i ca. 10 min. Sneglene er yderst velegnet til frysning. Variation: hakket oksekød brunes og smages til med salt og peber. Bruges i stedet for skinke. | |