Ingredienser:
|
|
4 personer 400 g skrællede kartofler 3 mellem store gulerødder 2 porrer 3 spsk. olivenolie 7 dl vand 1 terning hønsebouillon 3 dl risdrik eller lign. 1 dl mælkefri madlavningsfløde (fx iMat fra Oatly) Evt. 1 tsk. sukker Smag til med salt, peber og citronsaft 125 g ristet bacon i tern til at pynte med |
|
Sådan gør du:
|
|
Skræl kartofler og gulerødder. Rens porrerne og skær det hele i skiver. Svits det i olien i en stor gryde. Tilsæt vand og bouillonterning og lad suppen koge ca. 20 minutter under låg. Kom risdrik og madlavningsfløde i og kog op. Blend suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med salt, peber og citronsaft. Serveres med lidt ristet bacon på toppen og fx en grovbolle, grov toastbrød eller andet. |
|
Kartoffel-gulerod-porresuppe
