Ingredienser:
|
|
Dej: 2,5 dl lunkent vand 1 pk. gær 1 tsk. salt 2 spsk. salatolie Ca. 500 g hvedemel Lidt olie til bradepanden Fyld: 500 g hakket oksekød 250 g champignon 2 ds. flåede/hakkede tomater 1 bouillonterning 200 g cocktailpølser 1 lille hakket løg Ca. 1 dl rasp eller sojaost fra Helsekosten |
|
Sådan gør du:
|
|
Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie, hvorefter melet kommes i lidt ad gangen. Æltes godt sammen og hæver i 20 min. En stor bradepande beklædes med stanniol og pensles med olie. Fyld: Det hakkede kød brunes i gryde uden fedtstof. Hakket løg og champignon tilsættes sammen med bouillonterning og flåede tomater. Saucen simrer i ca. 10 min., hvorefter cocktailpølser kommes i. Dejen har nu hævet færdig og bredes ud i bradepanden med hænderne. Dejen er meget elastisk og kan i starten være svær at brede ud til kanterne, men med tålmodighed kan det sagtens lade sig gøre. Fyldet/saucen kommes ovenpå og til sidst ost eller rasp. Pizzaen bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 min. Serveres med en stor skål salat. | |