Ingredienser:
|
|
6 stk. 500 g Amo Hvedemel 3½ dl lunkent vand 25 g gær 1 tsk. groft salt Fyld: Salat, tomat, agurk, skinketern – eller andet fyld efter ønske. |
|
Sådan gør du:
|
|
Opløs gæren i vandet. Rør salt og ca. halvdelen af melet i. Ælt resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene. Dæk skålen til og stil dejen til hævning til den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Slå dejen ud på et melet bord. Del den i 6 lige store dele. Rul hver del til en bolle. Tænd ovnen på 250°C. Rul hver bolle ud til en cirkel på ca. ½ cm tykkelse. Læg brødene på en plade dækket med bagepapir. Lad brødene efterhæve i ca. 10 min. Bagetid: Ca. 8 min. midt i en 250°C forvarmet ovn (varmluft 230°C), til brødene pustes op til lysebrune balloner. Afkøles straks på en rist, dækket af et viskestykke. Opskriften er udviklet i samarbejde med Amo |
|