Ingredienser:
|
|
20 stk. 500 g fint hvedemel 50 g gær 2 ½ dl lunken vand 1 dl olie (fx rapsolie) 50 g sukker 1 tsk. salt 1 æg til pensling Evt. perlesukker |
|
Sådan gør du:
|
|
Gæren opløses i det lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt. Herefter tilsættes melet lidt efter lidt og der æltes godt. Det er vigtigt ikke at bruge for meget mel. Hæver på lunt sted i ca. 45 min. Gør en bageplade klar med bagepapir. Del dejen i to dele og rul ud til lang pølse. Hver pølse skæres ud i 10 skiver, som æltes og rulles godt sammen i hænderne til en flot rund bolle. Bollerne efterhæver på samme lune sted ca. 45 min. mere. Pensles med æg og drysses evt. med perlesukker. Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 8-10 min. En bolle er gennembagt, når man hører en let hul lyd, når man banker i bunden af bollen med en fingerkno. Velegnet til frysning. |
|
6 Kommentarer
Trackbacks/Pingbacks
- Gæsteblog-indlæg af Anette Hjorth-Gravesen. Ejer af maelkeallergi.dk - HomeMadeHeaven - […] fødselsdagsopskrifter. Se fx opskriften på helt fantastiske fødselsdagsboller lige her (http://www.maelkeallergi.dk/?p=1611) eller lækre pandekager uden mælk her […]
Disse boller bliver helt fantastisk bløde og luftige. Og er samtidig super nemme. En opskrift gæsterne vil bede om at få med hjem!
Rigtig gode fødselsdagsboller. De er meget bløde og lækre. Dejligt når man får børn på besøg, som ikke kan tåle mælk, men som da også skal have fødselsdagsboller 😉
Super lækre fødselsdagsboller og samtidig en nem opskrift. Det er absolut ikke sidste gang jeg har lavet disse 🙂
Kan anbefale at man putter lidt vaniljesukker i dejen 🙂
En rigtig meget god boller, anbefales at man putter en te ske kardemomme i dejen . 😉 Mmmmmm
Hold op en lækker dej at arbejde med 😀 jeg brugte mandelmælk istedet for vand (fordi jeg havde noget der skulle bruges) og bollerne er nu godkendt af alle, udover de 2 de er lavet til, de sover nemligt, men er sikker på at de bliver et hit 🙂