Ingredienser:
|
|
150 g margarine (mælkefri) 100 g mørk farin 250 ml mørk sirup 2 tsk. stødt ingefær 2 tsk. kardemomme 2 tsk. stødt kanel 1 ½ tsk. natron 1 pasteuriseret æg ca. 500 g hvedemel Pynt: Glasur af flormelis og varmt vand – evt. med frugtfarve i. |
|
Sådan gør du:
|
|
Smelt farin, sirup og margarine i en gryde. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Mel, krydderier og natron kommes i en stor skål og sukker-fedtstofmassen tilsættes. Herefter tilsættes ægget og der æltes godt. Dejen skal være våd, men skal kunne slippe hænderne. Stilles koldt i køleskabet i ca. 1 time inden der rulles ud og udstikkes fine julefigurer. Figurerne lægges på bageplade med bagepapir og bages i 200 grader varm ovn i ca. 8 min. Lad figurerne køle helt af, inden de pyntes med glasur. Opbevares i tæt kagedåse. |
|
En opskrift fra min egen barndom. Den er et “must” hjemme hos os i julen. En god dej til børnene.