Kyllingepølser uden mælk, gluten, æg, peanut, nødder … simpelthen grillpølser uden allergener
Jeg er altid på udkig efter madvarer uden allergener. Hjemme hos os skal vi især undgå mælk, peanut og nødder. Derfor synes jeg, det er helt perfekt, at Himmerland Kylling lige har lanceret 2 lækre kyllingepølser. Men det er ikke bare kyllingepølser – det er simpelthen sommerens brunch- og grillpølser uden allergener.
Jeg fandt dem på tilbud i SuperBest og købte 3 pakker for 100 kr. Da de ikke indeholder hvedemel, er de ikke så meget velegnede til frysning. Men jeg har kommet de 2 pakker i en frysepose, og håber smagen holder.
Der findes to lækre kyllingepølse varianter:
- Grillpølser uden allergener, som er en mild og børnevenlig variant
- Brunchpølser uden allergener, lækkert krydret med løvstikke
Pølserne er med højt kødindhold på 83 % og i en lammetarm, som er det bedste, man kan bruge til pølser.
Ingredienser grillpølser: Kyllingekød (83 %), vand, ærtemel, salt, krydderier/krydderiekstrakt, dextrose, stabilisator (E450), gærekstrakt, antioxidant (E300), konserveringsmiddel (E250), kogt og røget. (Krydderier: peber – ingefær – koriander – chili – citronskal – gurkemeje – paprika – muskatblomme)
Indrømmet – kyllingepølser har ikke tidligere været noget, jeg specielt er gået efter. Men jeg synes virkelig godt om dem fra Himmerland Kylling. Fik jeg dem serveret, når jeg var ude, er jeg ikke sikker på, at jeg ville “opdage”, at det var kyllingepølser.
I mine øjne er det bare lækre smagfulde pølser, med et godt “knæk”. Det synes jeg er vigtigt. Grillpølserne er mildt krydrede – lige tilpas. Brunchpølserne er der lidt mere smag i, præcis som der skal være i en brunchpølse.
Små delikate kyllingepølser, med et meget højt kødindhold, helt uden allergener
Hvad vil det egentlig sige, at pølserne er uden allergener?
Det betyder jo ikke, at der slet ikke er noget i, som nogle mennesker kan være allergisk overfor. Fx er nogle mennesker allergisk overfor ærtemel, andre for muskatnød. Allergi er helt individuelt. Fri for allergener betyder, at pølserne ikke indeholder, nogle af de allergener som SKAL deklareres på færdigpakkede fødevarer. Læs mere om Reglerne for deklaration af allergener her.
Ingredienser brunchpølser: Kyllingekød (83 %), vand, ærtemel, salt, krydderier/krydderiekstrakt, dextrose, stabilisator (E450), gærekstrakt, antioxidant (E300), konserveringsmiddel (E250), kogt og røget. (Krydderier: løvstikke og løvstikkerod – koriander – paprika – kommen – stegte løg – hvidløg – bukkehorn – peber – chili – allehånde – dild – ingefær – kardemomme)
Jeg synes, det er fantastisk, at fødevareproducenter bliver mere og mere opmærksomme på at tilgodese allergikere. Og disse pølser er i hvert fald et tydeligt bevis på, at mad uden allergener på ingen måde smager ringere end mad der indeholder fx mælk og hvedemel. Velbekomme!
Pølserne fra Himmerland Kylling kan du købe i SuperBest og i nogle Eurospar butikker.
Indlægget er venligt sponseret af Himmerland Kylling
Så vil jeg da lige – helt uden at være sponsoreret af producenten – gøre opmærksom på, at Hanegal laver nogle “Unghøne grillpølser” også uden allergener. Og så tilmed ØKOLOGISK, hvilket vil sige, at dyrene har haft et godt liv, samt at deres foder har været frit for f.eks. GMO og antibiotika. Indhold: Håndskåret kød fra unge høner, kyllingefedt, rapsolie, vand, tapiokamel, ærtemel, salt, løg, sort peber, persille, havtorn, hvid peber og stærk paprika. I lammetarm. Kogt og røget. Alt pånær vand og salt er økologisk. Jeg fandt en pakke med fire pølser til 25 kr i min lokale Fakta. Der er 300 g i pakken.