Ingredienser:
|
|
½ dl rismel, 30 g 1 ½ dl vand 1 tsk. margarine (mælkefri) ½ dl modermælk / modermælkserstatning (Fx Profylac / Nutramigen) |
|
Sådan gør du:
|
|
Den første grød skal være tynd. Senere kan man gøre konsistensen tykkere. Bland rismel og vand i en gryde, og bring det i kog under omrøring. Lad grøden småkoge i 2-3 min. Tag den derefter af varmen og rør fedtstof og mælken i. Grøden kan med fordel tilsættes 1-2 spsk. frugtmos. Til den første grød kan du også bruge majsmel, hirsemel, boghvede og quinoa, som alle er glutenfrie. Dog varierer blandingsforholdene. Når dit barn er 6 måneder, kan du begynde at tilsætte lidt tilberedt kød, fisk eller æg til retterne. Opskriften er udviklet i samarbejde med Nestlé Børnemad |
|