Allergi- og børnevenlig mad uden mælk og mange andre allergener

En sikker succes hjemme hos os er små allergivenlige pizzaer. De er nemlig nemme at lave både mælkefri, peanut- og nøddefri. Og indeholder heller ikke æg. Og alle kan få præcis det de kan lide og tåle, og dermed undgå mælk eller andre allergener. Vi bruger det også, når vi har gæster med børn. Alle synes det er sjovt at lave sin egen pizza.

Grov bund uden hvedemel:

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 200 g rugmel
  • Ca. 250 g sigtet speltmel

Sådan gør du:
Gæren udrøres i det lunkne vand. Salt og olivenolie tilsættes. Rugmel kommes i og tilsidst sigtet speltmel. Æltes til dejen er glat og jævn. Hæver i ca. 30 min.

Voksen pizzaer

Du kan også bruge hvedemel til din bund, hvis du eller måske børnene foretrækker en lys pizzadej:

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 500 g hvedemel

Forslag til at komme på pizzaerne:

  • Koncentreret tomatpuré
  • Friske tomater
  • Stegt hakket oksekød smagt til med krydderier
  • Pepperoni
  • Skinke i strimler
  • Kylling i strimler
  • Kalkunbacon
  • Friske asparges (gives et hurtigt opkog inden)
  • Rødløg og alm. løg
  • Champignon
  • Peberfrugt
  • Broccolibuketter (gives et hurtigt opkog inden)
  • Frisk ananas eller fra dåse
  • Revet ost – fx sojaost fra Toffutti
  • Hvad er dine favoritter? Skriv i kommentaren herunder!

Der udrulles små pizzaer, så der kan ligge 4 på en bageplade. Fyldet lægges på efter smag og behag. Kommes i en forvarmet ovn ved 250 grader (220 grader varmluft) i 8-10 min.

Her under kan du se børnenes favoritter i går. Det er så fint, at alle får det lige præcis, sådan som de gerne vil have det.

Børne pizzaer

Velbekomme!