Allergiske børn har glæde af at hjælpe til med maden
Børn elsker som regel at hjælpe til i køkkenet. Det gælder selvfølgelig også allergiske børn. Og det er en god idé. Det er godt at give børn med fødevareallergi positive madoplevelser. Lære dem glæden ved at lave dejlig mad uden allergener. Og fjerne fokus fra allergiens begrænsninger.
Børn med allergi får måske en mindre varieret kost. Fordi allergien kræver større opfindsomhed. Mads har allergi overfor bl.a. mælk, peanut, nødder og kerner. Men med kreativitet kan vi sagtens bage og lave mad uden de ting han er allergisk overfor.
Vi forsøger i øjeblikket med en mere spændende madpakke end rugbrødsmadderne. I dag tog jeg Mads med i køkkenet, for at bage grove burgerboller. Jeg fandt en god opskrift på www.madmedhjertet.dk.
Grove burgerboller uden mælk til madpakken
Opskriften indeholder disse ingredienser:
- gær
- lunken vand
- sukker
- salt
- æg
- olie
- groft rugmel
- havregryn
- hvedemel
Kan dit barn ikke tåle æg, er jeg sikker på at æg-erstatning (hørfrøskum) kan bruges i stedet for.
Fantastisk at se Mads’ entusiasme under bagningen. Her er bollerne formede og klar til hævning.
Bollerne har hævet i en halv time og bliver nu penslet med æg. Det er ligeså fint at pensle med fx risdrik. I opskriften står der, at bollerne skal drysses med sesamfrø inden bagning. Det springer vi over. Mads kan nemlig heller ikke tåle sesam.
Færdige og flotte resultat. Lækre grove burgerboller som kan fyldes med lige det man ønsker. Vi har lagt de fleste i fryseren, men har selvfølgelig fået en lille smagsprøve først. MUMS.
Har lige prøvet dem i dag. De var hamrende gode og lillemanden guffede løs. Så MUMS og velbekomme 🙂