Ingredienser:
|
|
(Til en stor lagkage) 300 g frosne hindbær 2 spsk. sukker 2 tsk. vaniljesukker 2 dl soja yoghurt neutral (fx Alpro) 3 blade husblas 4 dl mælkefri piskefløde |
|
Sådan gør du:
|
|
Bær kommes i gryde og dækkes næsten med vand. Bringes i kog og koger ca. 1 min. Vand hældes fra – hæld lidt op i en skål for sig. Sukker og vaniljesukker røres i. Husblas lægges i koldt vand i 5-10 min. Tages op og klemmes let fri for vand. Lægges i vandet fra bærrene og røres ud. Smelter husblasen ikke helt, så kom den over vandbad et øjeblik. Hældes derefter forsigtigt i bærmassen, mens der røres godt. Stilles til afkøling. Kom yoghurt i bærmassen og rør rundt. Pisk mælkefri fløde til skum og vend det sammen med bærmassen. Stilles på køl ½ time inden den lægges på lagkagen. |
|