Ingredienser:
|
|
4 personer 400 g god dansk Himmerlands kyllingefars 1 løg 3 hele æg 1 dl risdrik eller havredrik 1 dl fuldkornsmel eller havregryn 3 gulerødder 1 dl æblemost Salt og peber 2 spsk. vindruekerneolie Kartoffelsalat (pr. person): 5 kogte kartofler (evt. fra dagen før) 1 løg skåret i både 1 gulerod, revet groft ½ agurk skåret i skiver Pyntes med persille |
|
Sådan gør du:
|
|
Farsen røres med det finthakkede løg, æg og risdrik. Derefter tilsættes fuldkornsmel, gulerødderne der er groftrevede og æblemost. Smages til med salt og peber. Synes du at farsen er tynd, så kan den mættes med flere gryn. Farsen skal være således, at den kan formes og steges. De steges som almindelige frikadeller, i vindruekerneolie ca. 2-3 min. på hver side og kan lunes færdig i ovnen ved 160 grader ca. 5-8 min. Mens frikadellerne er i ovnen tilberedes kartoffelsalaten. Opskriften er udviklet i samarbejde med Himmerland Kylling |
|