Ingredienser:
|
|
(Mindre portion – kan sagtens ”ganges op”) 3 æg 150 g sukker 50 g kartoffelmel 60 g glutenfri mel (Fx Finax den blå) 1 tsk. bagepulver |
|
Sådan gør du:
|
|
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland kartoffelmel, glutenfri mel og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend melet forsigtigt i. Dejen hældes i en smurt springform drysset med mel (ca. 22 cm i diameter), en mindre bradepande eller bare på en bageplade med bagepapir. Bages på rist midt i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min. Dæk folie over, hvis kagen bliver for mørk inden den er bagt. Hold godt øje med den. Afkøl kagen let i formen, skær med en kniv rundt i kanten, inden ringen fjernes på springform. Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle, inden den flækkes med skarp, tyndbladet kniv til 2 eller 3 bunde. INFO: Til Bamse og Kylling lagkagen brugte jeg 4 gange denne opskrift. |
|