Ingredienser:
|
|
(Til almindelig portion, rund form, tre bunde) Med kakao: 4 æg 1,5 dl sukker ¾ dl hvedemel ¾ dl kartoffelmel ½ dl kakao 1 stor tsk. bagepulver Lys lagkagebund: Der bruges 1 dl hvedemel og 1 dl kartoffelmel, når kakao undlades. |
|
Sådan gør du:
|
|
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland bagepulver, mel, kartoffelmel og evt. kakao i en skål og sigt det i æggemassen. Vend melet forsigtigt i. Dejen hældes i en smurt springform drysset med mel (ca. 22 cm i diameter). Husk tip med bagepapir klippet ud, så det lige passer til bunden! Bages på rist midt i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25-30 min. Dæk folie over, hvis kagen bliver for mørk inden den er bagt. Hold godt øje med den. Afkøl kagen let i formen, skær med en kniv rundt i kanten, inden ringen fjernes. Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle. Flæk den med en skarp tyndbladet kniv i 3 bunde. |
|