Ingredienser:
|
|
16 stk. 500 g Amo Hvedemel 50 g margarine (mælkefri) 2½ dl risdrik, havredrik eller lign. 25 g gær 1 æg 3 spsk. sukker ¼ tsk. salt Pyntes med flormelis eller glasur |
|
Sådan gør du:
|
|
Start med at lave cremen, så den kan stilles i køleskabet. Find opskrift på Vaniljecreme her>>. Smelt margarinen og hæld risdrikken i. Blandingen skal være lunken. Gæren smuldres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Del dejen i 16 dele og rul hver del ud til en flad bolle. Læg en teskefuld creme i midten og saml enderne. Klemmes godt sammen, så cremen bliver inden i bollen. Lægges på bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Bagetid: Ca. 10-12 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C). Opskriften er udviklet i samarbejde med Amo |
|
Jeg synes virkelig du skal prøve disse fastelavnsboller. De er SUPER lækre. De kan være lidt svære med cremen der skal i bollen, så måske bliver de ikke 100 % første gang. Men de er bestemt to forsøg værd. De smager fantastisk!
Jeh ville bare lige høre hvor man køber mælkefri margarine hen?
Jeg anbefaler at bruge FRI margarine fra Coop (SuperBrugsen mv.) eller Nutana margarine, som fås i fx Føtex, SuperBest og andre supermarkeder.
Vi har lavet denne opskrift 2 gange nu
Den er så nem at min søn på snart 4 kan hjælpe
Til og bollerne er super gode og smager vildt godt
Husk dog hvis du laver cremen selv
Og du bruger opskriften herinde skal det lidt ekstra
Vanille i ellers er cremen lidt tam
Go fornøjelse