Ingredienser:
4 personer
25 g gær
½ liter koldt vand
20 g groft salt
30 g sukker
Ca. 700 g hvedemel
Til flutene:
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg
Sådan gør du:
Gæren udrøres i det kolde vand. Salt og sukker tilsættes. Melet kommes i lidt efter lidt, og der æltes til sidst godt igennem. Husk aldrig at komme for meget mel i. Dejen hæver lunt og tildækket i 2 timer, hvorefter dejen slås ned og deles i 2 dele (til boller og flutes).
Boller:
Dejen skæres ud til 10 små boller, der sættes på bageplade med bagepapir. De behøver ikke at trilles runde. Her efterhæver de lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Pensles ikke. Bages ved 250 grader i 8-10 min.
Flutes:
Dejen rulles ud til fingertynde små flutes – eller rulles til lange tynde pølser, der snoes og skæres ud. Sættes ligeledes på bageplade med bagepapir og efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Hvidløg presses og kommes i olivenolie. Før brødet hæver på pladen smøres olien på flutene. Hvis flutene ikke er snoede, skæres der riller i dem med en skarp kniv.
Bages ved 235 grader i 8-10 min.
Opskriften er udviklet i samarbejde med kok Martin Fich
Giv her din bedømmelse 1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjernerLoading...