Ingredienser:
|
|
4 personer 4 store skiver røget laks Karse Brøndkarse 4 citronskiver Lime-peberrodscreme: 1 dl soja yoghurt (Fx Alpro Soya naturel) ½ tsk. sukker 1 tsk. fintrevet peberrod Saft af 1/3 lime Salt og peber efter smag Bagte tomater: 8 cocktailtomater Lidt sukker Salt Peber Boller (se særskilt opskrift) |
|
Sådan gør du:
|
|
Start med at forberede tomaterne. Se vejledning til ”Bagte tomater” nedenfor. Herefter tilberedes ”Lime-peberrodscremen”. Se nedenfor. Skær 4 citronskiver og kom dem på en tør, varm pande. De ristes kun på den ene side. Får en flot karamelliseret farve. Lakseskiverne anrettes på tallerkener. Pyntes med karse, brøndkarse, tomater, peberrodscreme og karamelliseret citron. Der serveres små brød til (se opskrift andet sted) Bagte tomater: Cocktailtomaterne skæres i kvarte og lægges i et lille ildfast fad. Lidt sukker, salt og peber drysses på tomaterne. Kommes i ovnen ved 100 grader i ca. 30 min. Lime-peberrodscreme: Soja yoghurt tilsættes sukker, fintrevet peberrod og saft fra 1/3 limefrugt. Cremen smages til med salt og peber og stilles i køleskabet. Velbekomme. Opskriften er udviklet i samarbejde med kok Martin Fich |
|