Ingredienser:
|
|
2-3 pers. Risengrød af: 1 dl vand 1 dl grødris 400 ml kokosmælk Lidt salt Koges med kornene fra en hel vaniljestang Evt. lidt risdrik 300 ml soja piskefløde (eller ris piskefløde) Hakkede mandler efter smag Smages til med lidt flormelis |
|
Sådan gør du:
|
|
Først laves risengrøden – evt. dagen i forvejen. Risengrød: Bring vand i kog og tilsæt ris, der koger i 2 min. Herefter kommes kokosmælk i sammen med kornene fra en vaniljestang. Lad også bare stangen koge med. Husk at røre jævnlig i gryden under kogning. Grøden koges til den er lind, selve vaniljestangen tages op og lidt salt tilsættes. Stilles i køleskabet til den er kold, eller til næste dag. Hvis grøden efter afkøling ikke er lind i konsistensen, tilsættes risdrik. Herefter piskes soja piskefløden og røres i. Hakkede mandler vendes i og der smages til med lidt flormelis. Risalamanden stilles i køleskabet inden servering og serveres med kirsebærsauce. |
|
kan man ikke bruge risdrik eller soyamælk istedet for kokosmælk?
Jo, det kan du sagtens prøve – smagen vil selvfølgelig blive anderledes. Prøv dig endelig frem.
Har lige lavet risengrød med risdrik i aften og med kanelsukker og “smørklat” kan jeg i hvert fald ikke smage forskel. Smagte lækkert 🙂