Ingredienser:
12 stk.
400 g Amo Hvedemel
200 g revne gulerødder
100 g havregryn
75 g solsikkekerner (kan udelades)
2 dl soja yoghurt (Fx Alpro Soya naturel)
1 dl lunken vand
50 g gær
1 spsk. brun farin
2 tsk. salt
Æg til pensling
Sådan gør du:
Gæren opløses i det lunkne vand og røres herefter sammen med soja yoghurten. Tilsæt farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod.
Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min.
Pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 13-15 min. på midterste rille i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).
Opskriften er udviklet i samarbejde med Amo
Giv her din bedømmelse 1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjernerLoading...