Ingredienser:
|
|
12 stk. 400 g Amo Hvedemel 200 g revne gulerødder 100 g havregryn 75 g solsikkekerner (kan udelades) 2 dl soja yoghurt (Fx Alpro Soya naturel) 1 dl lunken vand 50 g gær 1 spsk. brun farin 2 tsk. salt Æg til pensling |
|
Sådan gør du:
|
|
Gæren opløses i det lunkne vand og røres herefter sammen med soja yoghurten. Tilsæt farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod. Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Del dejen i 12 stykker, og form til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min. Pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 13-15 min. på midterste rille i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C). Opskriften er udviklet i samarbejde med Amo |
|
Min søns kommentar: Jeg kan ellers ikke li’ gulerødder – men de her boller er altså i top!
Har i dag bagt bollerne med 2 dl risdrik i stedet for soja yoghurt. De bliver mindst ligeså gode på den måde!
Hele familien syntes de er rigtig lækre. Så jeg må snart bage en ny portion igen =o)