Ingredienser:
|
|
2 stk. 500 g Amo Hvedemel 500 g brun farin 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. natron 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt kanel 1 nisseøl/hvidtøl |
|
Sådan gør du:
|
|
Bland mel, brun farin, kardemomme, natron, ingefær og kanel i en skål. Rør øllen i og kom dejen i to franskbrødsforme beklædt med bagepapir. Bagetid: Ca. 30 min. nederst i en 175°C forvarmet ovn (varmluft 160°C). Tag kagerne ud af formene, fjern bagepapiret og lad dem afkøle på en bagerist. Skær den lune kage i skiver og server den med mælkefri margarine. Opskriften er udviklet i samarbejde med Amo |
|
Det lyder måske mærkeligt, at skulle smøre margarine på en kage. Den er rigtig god uden, men den bliver absolut ikke ringere af det. Prøv det!
Min har bagt i 40-45 minutter, varmluft 160°C, og den er helt rå i bunden.
Ja, sådan er det nogle gange. Ovne er meget forskellige og derfor er opskrifter altid vejledende. Stik altid i kagen med en strikkepind, og giv den mere, hvis der hænger noget på. Det er længe siden jeg har bagt Ølkagen, men da jeg bagte, var den meget fin – også i bunden. Men det er rigtig ærgerligt, når man står og har bagt, at resultatet så ikke bliver godt. Er der andre der har bagt denne kage, håber jeg de vil dele deres erfaringer.