Ingredienser:
|
|
Ca. 35 stk. 3 æg 85 g sukker 75 g margarine (mælkefri) Revet skal af 1 økologisk appelsin Lidt appelsinsaft 3-4 spsk. risdrik, havredrik el.lign. 500 g hvedemel 1 tsk. hjortetaksalt 2 tsk. kardemomme Koges i Palmin (1 pk.) |
|
Sådan gør du:
|
|
Pisk æg og sukker med elpisker. Smelt margarine og afkøl til det er fingervarmt, hvorefter det kommes i ægge-sukkeret. Tilsæt revet appelsinskal, appelsinsaft og risdrik. Mel, hjortetaksalt og kardemomme sigtes i og der æltes til en smidig dej. Dejen hviler 1 time i køleskab. Dejen rulles ud og der køres med klejnespore. Vend klejnerne og læg dem på bagepapir. Klejnerne koges i palmin. Kog 3-4 stykker af gangen. Klejnerne vendes nede i gryden, så de bliver gyldne på begge sider. De skal kun lige blive gyldne og tages derefter op, evt. med hul-ske, og lægges på bagepapir – drys evt. med sukker. Når klejnerne er afkølede, lægges de i lufttæt kagedåse. |
|