Ingredienser:
150 g margarine (mælkefri)
100 g mørk farin
250 ml mørk sirup
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1 ½ tsk. natron
1 pasteuriseret æg
ca. 500 g hvedemel
Pynt:
Glasur af flormelis og varmt vand – evt. med frugtfarve i.
Sådan gør du:
Smelt farin, sirup og margarine i en gryde. Det må ikke koge.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.
Mel, krydderier og natron kommes i en stor skål og sukker-fedtstofmassen tilsættes.
Herefter tilsættes ægget og der æltes godt. Dejen skal være våd, men skal kunne slippe hænderne.
Stilles koldt i køleskabet i ca. 1 time inden der rulles ud og udstikkes fine julefigurer.
Figurerne lægges på bageplade med bagepapir og bages i 200 grader varm ovn i ca. 8 min.
Lad figurerne køle helt af, inden de pyntes med glasur.
Opbevares i tæt kagedåse.
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (No Ratings Yet)
Loading...