Ingredienser:
|
|
4 personer Ca. 200 g kød pr. person (kødet kan vælges helt efter smag – hjort, okse, kalv, kylling) 1 broccolihoved Grov rodfrugtmos: 2 tsk. grov sennep Salt, peber og lidt sukker Havredrik, risdrik el. lign. efter behov 1 kg blandede rodfrugter (skrællet vægt): Selleri Bagekartoffel Pastinak Persillerod Tranebærsalsa: 1 finthakket rødløg ½ tsk. finthakket timian ½ tsk. finthakket rosmarin 3 spsk. balsamico 4-5 spsk. olivenolie 2 tsk. grovhakket tørret tranebær Salt og peber |
|
Sådan gør du:
|
|
Start med at forberede rodfrugterne. Se vejledning til ”Grov rodfrugtmos” nedenfor. Herefter tilberedes ”Tranebærsalsa”. Se nedenfor. Broccolien skæres i buketter og koges i letsaltet vand lige inden servering. Kødet steges på pande, i olivenolie eller mælkefri margarine, efter slagterens anvisning. Alle tingene anrettes til sidst på tallerken og er klar til servering. Grov rodfrugtmos: Rodfrugterne skrælles og skæres i mindre stykker. Koges i vand uden salt til de er møre og moses herefter groft. Lidt sukker, salt og peber + sennep tilsættes og røres i. Mosen smages til. Mosen gøres lind med lidt havredrik, risdrik eller lign. Tranebærsalsa: Alle ingredienserne blandes sammen og smages til med salt og peber. Velbekomme. Opskriften er udviklet i samarbejde med kok Martin Fich |
|