Ingredienser:
4 personer
Ca. 200 g kød pr. person (kødet kan vælges helt efter smag – hjort, okse, kalv, kylling)
1 broccolihoved
Grov rodfrugtmos:
2 tsk. grov sennep
Salt, peber og lidt sukker
Havredrik, risdrik el. lign. efter behov
1 kg blandede rodfrugter (skrællet vægt):
Selleri
Bagekartoffel
Pastinak
Persillerod
Tranebærsalsa:
1 finthakket rødløg
½ tsk. finthakket timian
½ tsk. finthakket rosmarin
3 spsk. balsamico
4-5 spsk. olivenolie
2 tsk. grovhakket tørret tranebær
Salt og peber
Sådan gør du:
Start med at forberede rodfrugterne. Se vejledning til ”Grov rodfrugtmos” nedenfor.
Herefter tilberedes ”Tranebærsalsa”. Se nedenfor.
Broccolien skæres i buketter og koges i letsaltet vand lige inden servering.
Kødet steges på pande, i olivenolie eller mælkefri margarine, efter slagterens anvisning.
Alle tingene anrettes til sidst på tallerken og er klar til servering.
Grov rodfrugtmos:
Rodfrugterne skrælles og skæres i mindre stykker. Koges i vand uden salt til de er møre og moses herefter groft. Lidt sukker, salt og peber + sennep tilsættes og røres i. Mosen smages til. Mosen gøres lind med lidt havredrik, risdrik eller lign.
Tranebærsalsa:
Alle ingredienserne blandes sammen og smages til med salt og peber.
Velbekomme.
Opskriften er udviklet i samarbejde med kok Martin Fich
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (No Ratings Yet)
Loading...